daxtrader írta:
A tadawullnak itt nincs felelőssége, bármelyik más cégnél van POA meghatalmazásra lehetőség, például lehetne a cég az Oanda, vagy a Dukascopy.
A sikerdíjat havonta vonja a tadawull a nyereség után (ezt így csinálja minden más POA rendszer). De megbeszéltük, hogy a qunatum nem realizált veszteséget, azokat függőbe tette (hedgelte), tehát hónapról hónapra csak nyereséget lehetett kimutatni:)
De mit számít a sikerdíj? az aprópénz az elbukott tőkéhez képest. Egész egyszerűen az ügyfelek megbíztak egy számlakezelő robotot, amelyik elégette a pénzt (számtalan ilyen nemzetközi példa van, volt, lesz).
Ennyi, kár ezen siránkozni (más fórumokon sok csalódott befektető komentjét olvastam), a kereskedés ezzel jár, a nyereségért kockázatot kell vállalni, nekik most a kockázat jutott..
az 1,8 Mrd nem lesz nagy érvágás a cégnek. Eleve úgy működnek ezek a cégek, hogy tudják pár év alatt az ügyfelek betett pénze eltűnik.
Van erre egy arányszám például a mai ügyfelek 90%-a 24 hónap alatt nullázza a számláját (elveszíti, vagy kiveszi a pénzt). Tehát ezeknek a cégeknek állandóan kell az új ügyfél.. Ez lesz a Tadawul gondja, itthon szerintem nehéz lesz új ügyfelet szerezniük..
Természetesen nem mondom hogy a Tadawul helytelenul járt volna el valamiben. És biztos hogy jogilag le is védték magukat.
Itt elvi dologról van szó.
A MAM, PAM és PMAM rendszerekben van rá mód hogy olyan legyen a beállítás hogy az ugyfelek minent láthassanak és ne csak a lezárt pozíciókat. Ezért az hogy megengedték hogy a Quantum olyan beállítást válasszon ami elrejti a nyitott pozícióka szerintem nem teljesen etikus.
A jog útvesztojében nagyon el lehet tévedni és van rá esély hogy az ugyfelek nem látják viszont a pénzuket.
Ha mégis kártalanításra kerul sor akkor az hogy van-e vagy nincs engedélye a Quantumnak protfólió kezelést végezni nagyban befolyásolja a bíróság dontését. Ha nincs engedélye a Quantumnak akkor a Tadawul nem adhatott volna nekik se MAM-ot se sikerdíjat! Így oket is felelosségre lehet vonni!
Ha van akkor csak a Quantum felelos.
De a Quantum azzal is védekezhet hogy csak Autómata kereskedést biztosítottak, és a piac ingadozása miatt kovetkezett be ez a sajnálatos eset.